Paul Craig Roberts: «Οι Ελληνες αυτοκτόνησαν όταν δεν επαναστάτησαν κατά των Μνημονίων – Η Ελλάδα πέθανε…»

paul-craig-roberts-oi-ellines-autoktonisan-otan-den-epanastatisnan-kata-ton-mnimonion

Σε άρθρο του ο πρώην Υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Paul Craig Roberts, αποτυπώνει την οικονομική καταστροφή της Ελλάδας .

Η κατάσταση της ελληνικής οικονομίας μετά από οκτώ χρόνια Μνημονίων είναι απειλητικά χειρότερη από αυτή όταν εισήλθεμε το 2010 και πλέον δεν υπάρχει ορατή πρόβλεψη πραγματικής οικονομικής ανάκαμψης στο ορίζοντα της χώρας.

Ακόμα και αν βρεθεί μια κυβέρνηση με την επιθυμία να ανατρέψει από αυτό που έχει συμβεί, αυτό θα ήταν εξαιρετικά δύσκολο και υψηλό κόστος: Με τις νόμοι που ψήφισαν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ για την αγγλική νομοθεσία θα «καταστραφεί» η Ελλάδα και με την εκχώρηση δημόσιας περιουσίας στο ΤΑΙΠΕΔ για 99 χρόνια που νομοθετοποιήθηκε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ πρακτικά θα χρειαζόταν μια «επανάσταση» για να σπάσει τα δεσμά.

Όπως αναφέρει ανάλυση του Ινστιτούτου Πολιτικής Οικονομίας Paul Craig Roberts, «350.000 Ελληνες, κυρίως νέοι και επαγγελματίες, έχουν εγκαταλείψει τη νεκρή Ελλάδα» .

«Το ποσοστό των γεννήσεων είναι πολύ χαμηλότερο από το μέγεθος που είναι αναγκαίο για τη διατήρηση του υπόλοιπου πληθυσμού. Η λιτότητα που επιβλήθηκε στον ελληνικό λαό από την ΕΕ, το ΔΝΤ και τις ελληνικές κυβερνήσεις έχει ως αποτέλεσμα τη συρρίκνωση της ελληνικής οικονομίας κατά 25%.

Η πτώση είναι ισοδύναμη με την Αμερικανική Μεγάλη Επιδείνωση, αλλά στην Ελλάδα τα αποτελέσματα ήταν χειρότερα.

Ο Πρόεδρος Franklin D. Roosevelt διευρύνει τις επιπτώσεις της μαζικής ανεργίας με τους νόμους περί κοινωνικής ασφάλισης και άλλα στοιχεία μιας κοινωνικής ασφάλισης, όπως η ασφάλεια των καταθέσεων, και τα προγράμματα δημοσίων έργων, ενώ η ελληνική κυβέρνηση μετά τις παραγγελίες από το ΔΝΤ και την Η ΕΕ επιδεινώθηκε τις επιπτώσεις της μαζικής ανεργίας με την απομάκρυνση του δικτύου κοινωνικής ασφάλισης.

Παραδοσιακά, όταν η κυρίαρχη χώρα, από την διαφθορά, την κακοδιαχείριση, την κακή τύχη, ή απρόβλεπτα γεγονότα, βρέθηκε σε θέση να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της, οι πιστωτές της χώρας, μείωσαν τις οφειλές προς το επίπεδο που η χρεωμένη χώρα θα μπορούσε να εξυπηρετήσει .

Με την Ελλάδα υπήρξε μια αλλαγή του παιχνιδιού. Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, με επικεφαλής τον Jean-Claude Trichet, και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο αποφάσισαν ότι η Ελλάδα όφειλε να καταβάλει ολόκληρο το ποσό των τόκων και κεφαλαίων των κρατικών ομολόγων που κατέχουν οι γερμανικές, ολλανδικές, γαλλικές και ιταλικών τραπεζών.

Πώς θα επιτευχθεί αυτό; Με δύο τρόπους. Και οι δύο επιδεινώθηκαν σε μεγάλο βαθμό στην οικονομία της Ελλάδας, αφήνοντας το κράτος σήμερα σε πολύ χειρότερη θέση από εκείνο που βρισκόταν κατά την έναρξη της κρίσης πριν από σχεδόν δεκαετία.

Κατά την έναρξη της «κρίσης», η οποία θα μπορούσε εύκολα να λυθεί με τη διαγραφή μέρους του χρέους, το ελληνικό χρέος ήταν 129% του ελληνικού ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος.

Σήμερα ο ελληνικός χρέος είναι 180% του ΑΕΠ. Γιατί;

Η Ελλάδα δανείστηκε περισσότερα χρήματα για να πληρώσει τόκους στους πιστωτές της, οι οποίοι δεν έπρεπε να χάσουν ούτε ένα σεντ. Η επιπλέον δανεισμός, που ονομαζόταν «διασώωση», δεν ήταν σχέδιο προστασίας της Ελλάδας. Ήταν μια διασωση των πιστωτών της Ελλάδας.

Το καθεστώς Obama ενθάρρυνε αυτή την αποταμίευση επειδή οι αμερικανικές τράπεζες περίμεναν ένα σχέδιο διάσωσης αφού είχαν πωλήσει CDS του ελληνικού χρέους και δεν ήθελαν να πληρώσουν.

Χωρίς σχέδιο διάσωση οι αμερικανικές τράπεζες θα είχαν χάσει τη στοίχησή τους και θα πληρώσουν τις ασφαλιστικές αποζημιώσεις των ελληνικών ομολόγων.

Επιπλέον, ζητήθηκε από την Ελλάδα να πωλούν δημόσια περιουσιακά στοιχεία σε αλλοδαπούς και να αποικοδομήσουν το κοινωνικό δίκτυ ασφαλείας, να μειώσουν τις συντάξεις και την ιατρική περίθαλψη.

Η Κίνα αγόρασε τα ελληνικά λιμάνια, η Γερμανία αγόρασε τα αεροδρόμια, ενώ διάφορες γερμανικές και ευρωπαϊκές εταιρείες αγόρασαν τις ελληνικές επιχειρήσεις ύδρευσης.

Επίσης, οι κερδοσκόποι των ακινήτων αγόρασαν εκτάσεις στα ελληνικά νησιά για την ανάπτυξη ακινήτων.

Αυτή η μισθωρία της ελληνικής δημόσιας περιουσίας δεν πήγε όμως προς την κατεύθυνση της μείωσης του χρέους. Το χρέος, μεγαλύτερο από ποτέ, εξακολουθεί να ισχύει.

Η οικονομία είναι μικρότερη από ποτέ. Η δήλωση ότι η ελληνική κρίση έχει τελειώσει είναι απλά μια δήλωση ότι δεν έχει μείνει τίποτα για να πάρει κανείς πλέον από το ελληνικό λαό.

Γιατί η Ελλάδα βυθίζεται γρήγορα. Όλα τα έσοδα που σχετίζονται με θαλάσσια λιμάνια, αεροδρόμια, δημοτικές επιχειρήσεις και το υπόλοιπο των δημόσιων περιουσιακών στοιχείων που έχουν βίαια ιδιωτικοποιηθεί τώρα ανήκουν σε ξένους που παίρνουν τα χρήματα από τη χώρα, οδηγώντας έτσι ακόμη χαμηλότερα στην ελληνική οικονομία.

Οι πιστωτές έριξαν το οικονομικό μέλλον των Ελλήνων. Πλέον η Ελλάδα δεν είναι ένα κυρίαρχο έθνος.

Εκεί κυριαρχεί πλέον η ΕΕ και το ΔΝΤ. Και ο ελληνικός λαός προδόθηκε από την κυβέρνηση Τσίπρα.

Έχουν την δυνατότητα να αναστατώνουν και να χρησιμοποιήσουν τη βία για να ανατρέψουν την κυβέρνηση που τους έδωσε σε διεθνείς τραπεζικούς. Αντ ‘αυτού, οι Έλληνες δέχθηκαν την καταστροφή τους και δεν έκαναν τίποτα. Ουσιαστικά, ο ελληνικός λαός διαπράχθηκε μια μαζική αυτοκτονία ».

Η διαβάσαμε από το:  makeleio.gr

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s