Η παράξενη στιγμή που άνθρωποι εκτός του πλανήτη Γη εξυμνούν την Ελλάδα (Vid)

h-paraxeni-stigmi-poy-antropoi-ektos-toy-planiti-gi-exymnoyn-κασσίτερο-ellada-vid-Ελλάδα-space-iss

Ο τόπος της Ελλάδας ως τουριστικό προορισμό κοσμεί το βιντεοσκοπημένο μήνυμα του από το Διάστημα, όπου βρίσκεται ο κοσμοναυτής της Ρωσικής Υπηρεσίας Διαστήματος, διοικητής της 55ης αποστολής στο Διεθνές Διαστημικό Σταθμό (ISS), Αντώνης Σκαπλερόφ .

Το μήνυμα της κοσμοναύτης, το οποίο έχει λάβει την ανώτατη τιμη τιμή του Ηρώα της Ρωσίας, συνιστά μεγάλη προβολή και διαφήμιση της Ελλάδας στη Ρωσία και έρχεται λίγες μέρες μετά την επίσημη έναρξη, στη Μόσχα, του Έτους Τουρισμού Ελλάδος – Ρωσίας 2017-2018.

Το Έτος Τουρισμού αποτελεί πρωτοβουλία του υπουργού Τουρισμού, Ελένη Κουντουρά, πρωτοβουλία που συνυπέγραψε με τον Υπουργό Πολιτισμού της Ρωσίας, αρμόδια για τον τουρισμό, Άλα Μανίλοβα, και περιλαμβάνει σειρά δραστικών δράσεων και προγραμμάτων με στόχο την ενίσχυση των τουριστικών σχέσεων και τη δυναμική ανάπτυξη, εκατέρωθεν, του τουριστικού ρεύματος τα επόμενα χρόνια.

Κρατώντας το σήμα της ΕΟΤ που συμπεριλήφθηκε στην λίστα των προσωπικών αντικειμένων που πήρε μαζί του στην αποστολή, ο κ. Ο Σκαπλερόφ χαιρέτισε θερμά την έναρξη του Έτους Τουρισμού Ελλάδας-Ρωσίας και αναφέρθηκε στην ισχυρή δέσμευση πολλών Ρώσων κοσμοναυτών με την Ελλάδα.

«Είναι αδύνατο να ξεχάσουμε τις μέρες που περνάμε στην Ελλάδα», ανέφερε στην ομιλία του ο κοσμοναύτης, δεδομένου ότι η Ελλάδα τα τελευταία χρόνια αποτελεί κορυφαία επιλογή των Ρώσων κοσμοναυτών για τα προγράμματα φυσικής αποκατάστασης μετά την πολυήμερη διαμονή τους στο διάστημα.

(Δείτε το βιντεοσκοπεί μήνυμα)

 

Η κ. Ο Κουντουρά, ωστόσο, είχε συναντηθεί με μερικούς μήνες στην Αθήνα με τον συνάδελφο του Σκαπλερόφ, Ολέγκ Νοβίτσκι, ο οποίος είχε δηλώσει την κατανόησή του από την Ελλάδα και εξήρε τόσο τις ομορφιές όσο και τις κλιματολογικές συνθήκες της χώρας, οι οποίες -όπως τόνισαν- είναι ιδανικές για την φυσική αποκατάσταση των κοσμοναυτών.

Η Υπουργός είχε εκφράσει την πλήρη στήριξή της για τη δυναμική προώθηση και προβολή της Ελλάδας ως κορυφαία επιλογή για προγράμματα φυσικής αποκατάστασης, και ειδικότερα στο πλαίσιο της υλοποίησης της στρατηγικής σχεδιασμού του υπουργείου για την ανάπτυξη του τουρισμού υγείας και ευεξίας, που περιλαμβάνει την ιατρική και την ιαματικός τουρισμός.

Στο μήνυμα του, ο Αντώνης Σκαπλερόφ αναφέρθηκε και στην ελληνική καταγωγή Ροσο κοσμοναύτη Θόδωρο Γουρτσιχίν αλλά και σε δράσεις που εντάσσονται στο πλαίσιο του εορτασμού του Έτους Τουρισμού και αφορούν στο 1ο Φεστιβάλ της Ρωσίας Αρχαία κληρονομιά που διοργανώνεται σε περιοχές της Ρωσίας όπου υπήρχαν αποικίες ελληνικών πόλεων .

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ,  newsbomb.gr

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s