Πύργος: Με επιτυχία η Ημερίδα για την «Παραπληγία και τα ουρολογικά προβλήματα» – «Καλύτερη ποιότητα ζωής για τα ΑμεΑ»

amea-pirgos-ilias

Την πρώτη του ημερίδα πραγματοποίησε την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου το Σωματείο Παραπληγικών και Κινητικά Αναπήρων Περιφερειακής Ενότητα Ηλείας σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και το Γενικό Νοσοκομείο Ηλείας, με θέμα «Παραπληγία και ουρολογικά προβλήματα«.Παρόντες στην εκδήλωση ήταν ο Πρόεδρος του Σωματείου κ.Παπαναγιώτου Παντελής, ο Οργανωτικός Γραμματέας κ.Παπανικολόπουλος Γιώργος, ο βοηθός Περιφερειάρχη και Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος σε θέματα Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ.Χαροκόπος Αντώνης και αρκετοί πολίτες.

Στο πλαίσιο της ημερίδας ο κ.Τάσος Αθανασόπουλος, Καθηγητής Ουρολόγος Διευθυντής της Ουρολογικής Κλινικής ΠΝΠ αναφερόμενος στα ουρολογικά προβλήματα, την αντιμετώπισή τους και για κακώσεις νωτιαίου μυελού, δήλωσε:

«Είναι χαρά μου που βρίσκομαι σε αυτή την ημερίδα στην όμορφη πόλη του Πύργου. Θεωρώ ότι είναι μια σημαντική εκδήλωση και είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος γιατί πραγματικά επιλύει το θέμα των ουρολογικών προβλημάτων που έχουν οι παραπληγικοί, ένα πολύ σημαντικό πρόβλημα το οποίο δεν είναι εμφανές, είναι αφανές, αλλά δημιουργεί πολύ σημαντικά προβλήματα στους πάσχοντες, όσον αφορά την ποιότητα της ζωής.

Σε αυτή την ημερίδα θα ειπωθούν κάποια πράγματα τα οποία θα διαλευκανθούν και θα δώσουν το έναυσμα σε κάποιους ασθενείς να ασχοληθούν περισσότερο με το ουροποιητικό τους σύστημα, το οποίο είναι ιδιαίτερα σημαντικό.

Είναι ένα πολύ σημαντικό κομμάτι, το οποίο έχει 2 σκέλη.

Το ένα είναι η ίδια η ζωή αυτή καθ’εαυτή και το άλλο σκέλος είναι η ποιότητα ζωής.

Σήμερα έχουμε δυνατότητες να αντιμετωπίσουμε και τα δύο αυτά σκέλη και να έχουμε ένα προσδόκιμο επιβίωσης, το οποίο να είναι πλέον όσο των άλλων ανθρώπων, αλλά και συγχρόνως να βελτιώσουμε και την ποιότητα ζωής των ανθρώπων αυτών.»

amea-pirgos-ilias-1

amea-pirgos-ilias-2

Ο κ.Παναγιωτόπουλος ανέπτυξε το θέμα των ακρωτηριασμών, και για το κατά πόσο μπορεί να προσφερθεί μια πολύ καλή ποιότητα ζωής σε όσους ασθενείς έχουν την ατυχία να υποβληθούν σε ακρωτηριασμό.

«Έχει γίνει τεράστια πρόοδος. Ο ακρωτηριασμός μερικές φορές είναι το αναγκαίο κακό, αλλά με την τεχνολογία και τις τεχνικές που έχουμε αναπτύξει μπορούμε σχεδόν πλήρως να αναπληρώσουμε το έλλειμμα.

Δυστυχώς στην Δυτική Ελλάδα έχουμε πολλά τροχαία ατυχήματα, αλλά είμαστε σητν ευχάριστη θέση από τη δική μας πλευρά να προσφέρουμε πολύ σημαντικές υπηρεσίες στους ασθενείς και αυτό μας κάνει πολύ αισιόδοξους για το μέλλον. Ελπίζουμε βέβαια να μην τύχει κανείς στην ανάγκη, αλλά όταν αυτό παρουσιαστεί μπορούμε να δώσουμε πολύ καλές λύσεις σήμερα.»

Στην ημερίδα επίσης αναλύθηκε και παρουσιάστηκε το θέμα «Νευρογενεις Κύστες» από τον κ.Απαλίδη Παναγιώτη, ιατρό ουρολόγο επιμελητή Α’ Ουρολογικής Κλινικής Γενικού Νοσοκομείου Ηλείας

Πηγή: myilianews.gr

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s