Κυπαρισσιακός κόλπος: Διαβούλευση επί τετελεσμένων!

synantisi-me-tsironi-gia-ton-kyparisiako-kolpo

Συνάντηση Γ. Τσιρώνη – αιρετών –εκπροσώπων φορέων για το Π.Δ του Κυπαρισσιακού

Αποφασισμένος να «τελειώσει» το συντομότερο δυνατόν – με όποιο τίμημα –   με ένα θέμα που, σωστά, επεσήμαναν τόσο ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας, όσο και οι πρόεδροι της Ν.Ε του ΤΕΕ κ.Κανελλόπουλος, του ΕΒΕ κ. Νικολούτσος,  και άλλοι παραβρισκόμενοι,

ότι θα καθορίσει την ανάπτυξη της παραλιακής ζώνης από το Επιτάλιο ως την Ελαίαγια τα επόμενα 20 -30 χρόνια, εμφανίστηκε στον Πύργο, ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Γ. Τσιρώνης.

Παρότι δήλωσε ότι «ευθύνη όλων μας είναι ο άνθρωπος και  τα δικά του συμφέροντα οφείλουμε να προασπίσουμε», παρότι υπερθεμάτισε της δημοκρατικής διαδικασίας της διαβούλευσης και χαρακτήρισε εποικοδομητικές τις προτάσεις που υποβλήθηκαν, επί της ουσίας ήταν αρνητικός στο να αποδεχθεί οτιδήποτε!

Απάντησε σε δυο όλες – όλες ερωτήσεις, υπό την πίεση του χρόνου, ενώ ήταν εριστικός με εκπροσώπους των φορέων του τόπου, που του έθεσαν πολύ συγκεκριμένα ζητήματα επί της περιβαλλοντικής μελέτης στην  οποία στηρίζεται όλο το Π. Δ που θα περάσει «ως έχει» όπως καταλάβαμε.

Αντίθετος ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας

Ο αντιεριφερειάρχης Ηλείας, Γ. Γεωργιόπουλος,  στην έναρξη της συζήτησης επικαλούμενος το γεγονός ότι αποφασιστεί τώρα θα καθορίσει τους όρους ανάπτυξης τα επόμενα 20-30 χρόνια,

στάθηκε ειδικά στην περιβαλλοντική μελέτη που «δεν αποτυπώνει τα πραγματικά στοιχεία της περιοχής», αναφέρθηκε σε μια σειρά παρατηρήσεις που πρέπει να τύχουν της προσοχής του υπουργού ( ο εγκλωβισμός των ΖΟΕ,

η ειδική περίπτωση του Καιάφα, τα θέματα της αρτιότητας των οικοπέδων σε μια περιοχή που κύριο χαρακτηριστικό της είναι ο μικρός κλήρος, τα της λίμνης Αγουλινίτσας κ.α)

και ζήτησε να αποδεχθεί το υπουργείο την προτεινόμενη σύνταξη μελέτης  για την περιοχή, την οποία μάλιστα θα χρηματοδοτήσει η Περιφέρεια, για να καταλήξει ζητώντας να μην καταδικαστεί ο νομός « με την μετατροπή μιας παραθαλάσσιας περιοχής μοναδικής ομορφιάς» σε ημιορεινό –ορεινό τοπίο.

Διάβασε περισσότερα στην: πρωινή ενημέρωση (eproini.gr)

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s