Επισκέψιμος ξανά τα Σαββατοκύριακα ο Ναός του Επικούριου Απόλλωνα!

naos-epikouriou-apollona

Ανοιχτός μετά από διάστημα έξι μηνών περίπου παρέμεινε το Σαββατοκύριακο ο Ναός του Επικούριου Απόλλωνα, μετά την τοποθέτηση του μόνιμου φύλακα ο οποίος είχε πετύχει στο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ από το 2010.

Αίσιος τέλος φαίνεται να έχει προσωρινά το μείζον θέμα της συρρίκνωσης του ωραρίου στο ονομαστό μνημείο, που είχε φέρει κατ’ αποκλειστικότητα στο φως η «Πρώτη», μετά και τις καθολικές αντιδράσεις που υπήρξαν στην τοπική κοινωνία αλλά και γενικότερα, από τους χιλιάδες λάτρεις του Επικούριου στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αμέσως μετά το διορισμό του αρχαιοφύλακα κ. Διονυσίου Γώτη από το Τραγανό, από τη Ζ’ Εφορεία Αρχαιοτήτων αποφασίστηκε η τοποθέτησή του ως ημερήσιο φύλακα στο μνημείο στις Βάσσες, προκειμένου το ωράριο λειτουργίας του να επανέλθει στο προηγούμενο καθεστώς που περιλάμβανε και τα Σαββατοκύριακα.

Ήδη στην ιστοσελίδα του υπουργείο Πολιτισμού, το χειμερινό ωράριο που τέθηκε σε ισχύ από τις 19 Φεβρουαρίου, προβλέπει τον Επικούριο να είναι ανοιχτός από 8 π.μ. έως 3 μ.μ. χωρίς ωστόσο να αναφέρει ότι τα ΣΚ και αργίες θα είναι κλειστός, κάτι που συνέβη στην προηγούμενη απόφαση που ίσχυσε στις αρχές του περασμένου Οκτώβρη.

Οι επισκέπτες

Ή συγκεκριμένη εξέλιξη έγινε δεκτή με ενθουσιασμό από σημαντικό αριθμό επισκεπτών που πήγαν χθες και προχθές στην περιοχή και βρήκαν ανοιχτή την είσοδο του μνημείου, σε αντίθεση με ότι συνέβαινε τους προηγούμενους μήνες όπου λόγω του «λουκέτου» οι τουρίστες έφευγαν αγανακτισμένοι!

Ικανοποίηση επικρατεί και στους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής από το γεγονός της συνεχούς λειτουργίας του Ναού, αλλά συγχρόνως ως καθοριστικής σημασίας ζήτημα χαρακτηρίζεται η άμεση ενίσχυσή του με επιπλέον προσωπικό φύλαξης, διότι με έναν ή δύο εργαζόμενους δεν μπορεί να φυλαχτεί ένα μνημείο του βεληνεκούς του Επικούριου…

Προς αυτή την κατεύθυνση αναγκαία είναι η συνεχής προσπάθεια των βουλευτών της Ηλείας καθώς και των τοπικών φορέων, οι οποίοι δεν είχαν δείξει ενδιαφέρον για το συγκεκριμένο πρόβλημα, για το οποίο μάλιστα ενημερώθηκαν από το πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της «Πρώτης»!

Ουσιαστικά η τοποθέτηση του φύλακα έγινε με μετά το ξεμπλοκάρισμα του διορισμού του και όχι έπειτα από νέο διαγωνισμό, μπροστά και στην πίεση της κοινής γνώμης για την απουσία φύλαξης του ονομαστού μνημείου…

Πηγή: protinews.gr

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s