«Πυρά» Αμβρόσιου κατά Τσίπρα: «Εμφανίζεται άθεος αλλά προσκύνησε σύμβολα των Εβραίων»

amvrosios

Ιδιαίτερα επικριτικός από θρησκευτικής άποψης είναι με τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και το ταξίδι του στο Ισραήλ ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιος.

Στο προσωπικό του ιστολόγιο αναφέρει: «Δεν μας ενδιαφέρει η πολιτική! Επομένως και το ταξίδι του Πρωθυπουργού κ. Τσίπρα στο Ισραήλ δεν μας ενδιαφέρει από την πολιτική του διάσταση.

Άλλοι τον κατέκριναν, όπως η σοβαρή εφημερίδα των Αθηνών «ΕΣΤΙΑ», η οποία στην 1η σελίδα του φύλλου της 27ης Νοεμβρίου έγραψε: «Μείζον ολίσθημα Τσίπρα στο Ισραήλ» και σχολιάζει την πολιτική διάσταση της επισκέψεως αυτής και τις συνέπειές της.

» Η Ελλάς, γράφει η ΕΣΤΙΑ, διπλωματικά είναι αναξιόπιστη. Και αυτό γιατί δεν καθιστά διαχρονικά σαφή την θέση της στις εξελίξεις του διεθνούς σκηνικού. Ιδιαιτέρως σε περιπτώσεις εντάσεως δείχνει μια ανακολουθία και κουτοπονηρία, που ουδόλως την ωφελεί…..»

Εμείς, ως κληρικός, δεν ασχολούμεθα με την πολιτική και επομένως, ας το επαναλάβουμε, δεν έχουμε την διάθεση να σχοληθούμε με τις πολιτικές διαστάσεις και προεκτάσεις της επισκέψεως του Πρωθυπουργού στο Ισραήλ.

Υπάρχει όμως και η άλλη διάσταση, η ανθρώπινη! Ή, αν θέλετε, η θρησκευτική και η θρησκειολογική! Επί του σημείου αυτού  όχι μόνον δικαιούμεθα, αλλά και υποχρεούμεθα να λάβουμε θέση. Και θα το πράξουμε!

Καθώς, λοιπόν, είδαμε στα Μ.Μ.Ε. ο κ. Πρωθυπουργός, παρά το γεγονός ότι δηλώνει πως είναι ΑΘΕΟΣ, εκεί κάτω στα Ιεροσόλυμα επισκέφθηκε ιερούς τόπους τόσον των Ιουδαίων, όσον και των Χριστιανών!

Διάβασε την συνέχεια στο: dete.gr

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s