Ηλεία: Πολύτεκνη μητέρα χωρίς νερό και ρεύμα (Βίντεο)

ilia_polytekni_mhtera_xoris_revma_kai_nero

Με δυσκολία συγκρατεί τα δάκρυα της. Τα μάτια της είναι βουρκωμένα και η απελπισία ζωγραφισμένη στο πρόσωπο της. Καταφέρνει μόνο να ψελλίσει με σπαραχτική φωνή «δεν αντέχω άλλο!».

Η Κατερίνα Κούκη, 41 ετών, μητέρα τεσσάρων παιδιών, παλεύει με νύχια και με δόντια να επιβιώσει με το… τίποτα, ζώντας σε ένα ημιτελές ξύλινο σπίτι, εντελώς στο σκοτάδι, τα τελευταία τρία χρόνια.

Η μεγάλη της απόφαση, να εγκαταλείψει την Αθήνα και να ζήσει στην επαρχία και στην Ηλεία (Παλαιοχώρι), με στόχο να προσφέρει έναν καλύτερο τρόπο ζωής στην ίδια και τα παιδιά της, δεν περίμενε ποτέ, ότι θα κατέληγε σε εφιάλτη.

Επένδυσε ότι είχε και δεν είχε, σε μια επιχείρηση χωματουργικών έργων που όχι μόνο δεν πήγε καλά αλλά της δημιούργησε τεράστια χρέη στην Εφορεία και τις τράπεζες που σήμερα αδυνατεί να αποπληρώσει.

Το πρόβλημα όμως για την ίδια, που την ανάγκασε να δημοσιοποιήσει το δράμα, δεν είναι το χρέος αλλά το γεγονός ότι όλα αυτά τα χρόνια ζει χωρίς ρεύμα και νερό και όσες πόρτες και χτύπησε, κανένας δεν ευαισθητοποιήθηκε.

Στο πρόβλημα που αντιμετωπίζει ως λύση προτείνεται η εγκατάσταση έως και ενός φωτοβολταϊκού πάνελ που θα της δώσει την ελάχιστη ηλεκτρική ενέργεια που χρειάζεται για να φωτιστεί το σπίτι της τη νύχτα και να δουλέψει το μοτέρ της γεώτρησης που θα της δώσει νερό.

Η βοήθεια από όποιον μπορεί θα είναι μια πράξη αγάπης και αλληλεγγύης, μια πράξη ανθρωπιάς για μια οικογένεια που ζει χρόνια στο σκοτάδι.

Δείτε το βίντεο του ionian channel

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s